TEE HYVÄÄ

Uskon vakaasti siihen, että jotta voi saada, on annettava.


Uskon myös siihen, että niillä joilla on mahdollisuus antaa, tulisi auttaa. Minulla pyörii jatkuva haaste: löydä joka vuosi uusi tapa auttaa ja liitä pakkaan. Niin pieni asia, mutta niin huikea. Voimme auttaa monin tavoin. Voit lahjoittaa aikaa, rahaa, tieto-taitoa, välittämistä tai jotain muuta, vaikkapa lainata venettä vähävaraisten lasten kesäretkelle!

Omat suosikkini ovat toistaiseksi olleet nämä. Voin suositella lämpimästi:

1. Kummilapsi Plan Internationalilla

Helppo, kuukausimaksullinen lahjoitus, jolla autetaan koko kyläyhteisöä esim. perustamalla kouluja ja rakentamalla kaivoja (linkki)​

2. Lastensuojelun tukihenkilö

Suomessa on paljon lapsia, jotka tarvitsevat elämäänsä turvallista aikuista - edes pari tuntia kuukaudessa. Olemaan läsnä, kuuntelemaan hänen arkisia asioita ja temuamaan. Erityisesti miehiä kaivataan mukaan. Ota yhteyttä paikalliseen lastensuojeluviranomaiseen ja kerro halustasi auttaa. Esim. Etelä-Karjalassa Lasten ja nuorten taloon (linkki)


3. Mikrolainoilla yrittämistä ja hyvää elämää Zidishalla

Laina pikkuyrityksen perustamiseen. Haluatko auttaa tulevaa kananmunien myyjää hankkimaan muutaman kanan, ompelijaa ompelukoneen tai mekaanikkoa työkaluja? Lainalla perustetaan tai laajennetaan tavallisimmin yhden ihmisen pikkuyritystä. Lainattu raha pyörii järjestelmässä auttaen yhä uusia hakijoita. Lainan palauduttua sen voi toki halutessaan nostaa ulos. Laitan pari kertaa vuodessa lisää, jolloin summa kasvaa ja auttaa yhä useampia hakijoita yhtä aikaa. Voit valita kenelle lainaat tai järjestö voi tehdä sen puolestasi. Voit aloittaa parilla kympillä. Näet edistymisen ja kuulet kuulumisia. Elämä on pienestä kiinni monissa paikoissa. Lainaamalla pienen summan rahaa, voit auttaa ihmisiä auttamaan itseään ja yhteisöään sekä antaa elannon laajalle perheelle ja ehkä jopa matkalipun heidän unelmaelämään! (linkki)

Vaikuta, sinä ihana.

Muutetaan maailma yhdessä.

Sillä jo yksi euro auttaa.

 

VALMENNUS OLEN

Lappeenranta, Finland

© 2018 - 2020 BY VALMENNUS OLEN