Tavallinen kohta jossa unelma kompastuu

June 4, 2019

 

 

 

Onko mieleesi joskus tupsahtanut idea, josta olet innostunut, tehnyt ehkä taustatyötä, hahmotellut … ja jossain vaiheessa huomannut, että se vain on unohtunut jonnekin? 

 

Niin minullakin. Monta kertaa.

 

Tämä on kohta, jossa hämmästyttävän monet unelmat kompastuvat: niiden matka loppuu ennen kuin on ehtinyt edes alkaa.

 

Mikä tämän kohdan sitten aiheuttaa? Yksi ainoa seikka.

 

Hyvä uutinen on, että siihen on olemassa tehokas parannuskeino. Yksinkertainen ajatus, joka muuttaa kaiken. Sen avulla voi vaihtaa tapaa, jolla omaa unelmaa lähestyy.

 

Mikä se siis on?

 

Aloita ennen kuin olet valmis.

 

Valtaosa unelmista jää jumiin tähän kohtaan. Jäämme odottamaan oikeaa hetkeä, sitä että osaamme paremmin, sitä että meillä on vastaukset useampaan kysymykseen, että saamme varmuuden….

 

Salaisuus on silti siinä, että selkeys, vastaukset ja taitojen karttuminen tulevat toteuttamalla ja teoilla. Ne eivät tupsahda syliin jossittelemalla ja ajattelemalla. (Olen noissakin tosi hyvä :)

 

Miksi sitten jäämme helposti ottamaan selvää, hahmottelemaan, etsimään vaihtoehtoja ja hiomaan loputtomiin?  

 

Koska aloittaminen on pelottavaa.

 

On oikeasti astuttava uudelle alueelle.

 

Olen sellaisen äärellä. Voin näyttää ja viedä sinut pienelle turneelle. (Pääset kurkistamaan unelman toteuttamisen sisälle, ja veikkaanpa että tunnistat siitä monia kohtia.)

 

Olen rakentamassa tätä uutiskirjettä ja postausta…

 

Mieleni tekee mennä pesemään ikkunoita. Järjestelemään vaatehuonetta. Laittamaan viestejä ihmisille joihin on pitänyt ottaa yhteyttä iät ja ajat. Miettimään ensi vuoden joululahjoja. 

 

Mieleni kehittelee litaniaa tekosyitä, viivykkeitä ja harhautuksia. Pakko myöntää, osa niistä on hyvin luovia ja oikein uskottavan kuuloisia. Ja huh, millaista kielenkäyttöä se osaa päästellä, kun oikein rupeaa parjaamaan, jos harhautukset eivät riitä pysäyttämään. Se on aika hurja suustaan. Jos sitä jää kuuntelemaan, voisi luulla, että on osaamattomin maanmatonen tällä planeetalla. Tai kynnysmatto. 

 

Minua jännittää. Vähän pelottaa miten selviän tekniikan kanssa. Saanko sanoja laitettua oikein päin. Luki- ja kirjoitushärö pomppii taatusti vastaan. Olen kaukana siitä, että tuntisin tällä hetkellä osaavani sen mitä yritän tehdä, saati että tästä tulisi juuri oikeanlainen. 

 

Vaikka osaan varsinaisen aiheen mennen tullen, olen astunut uuden välineen äärelle. Olo on kömpelö ja päässä pyörii enemmän teknisiä kysymyksiä kuin vastauksia. Ja kuinka ihmeessä löydän tänne oman ilmaisutapani, tällaisia lyhyitä paloja…? Tämähän on IHAN outoa, ui-ui.

 

Mikä siis neuvoksi? Perääntyä ja ottaa vielä selvää…? Sopii!

 

Hengitän syvään, avaan koneen ja alan napsutella. Jo lukuisia unelmia toteuttaneena tiedän, että opin matkalla. On uskallettava olla vasta-alkaja ja tehdä virheitä. Niitä tulee tännekin. (Pyydän lempeyttä niiden kohdalla.) 

 

Mieli tehtailee kapuloita rattaisiin. Vaan se olennainen opas, sydän, kuiskii aitoja ohjeita. Se on hiljaisempi, ja silti voimallisempi jos sille antaa tilaa. Se on sinnikäs. Jos sitä asettuu kuuntelemaan, se kertoo ohjeitaan, joilla pääse aina askeleen eteenpäin – perille saakka. 

 

Uuden äärellä oleminen jännittää aina. Tärkeintä on edetä ja oppia. Ja ennen kaikkea: aloittaa ennen kuin on valmis.

 

Ota kynä ja paperia. Vastaa seuraavaan ja aseta paperi paikkaan, josta näet sen usein. Ja katso mitä alkaa tapahtua.

 

Mikä aihe kutsuu sinua, mutta on tuntunut, että et ole vielä aivan valmis siihen…? 

 

 

Lämpöisin terveisin,

 

 

Miia

 

 

 

 

 

  Please reload

  Featured Posts

  Joogalla hyvää oloa: 3 vinkkiä

  March 13, 2018

  1/1
  Please reload

  Recent Posts

  December 17, 2019

  Please reload

  Archive
  Please reload

  Search By Tags
  Please reload

  Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
   

  VALMENNUS OLEN

  Lappeenranta, Finland

  © 2018 - 2020 BY VALMENNUS OLEN