Unelmat ja yrittäjyys - sama asia

May 29, 2018

 

 

 

Tässä taannoin minulta kysyttiin, voiko unelmien toteuttamisprosessia soveltaa yrittäjyyteen.

 

Öh, hämmästyin sanattomaksi... tuota.... eh... ne.. tuota...hä... enkö tajua tässä jotain... missä se kompa on?... Tuotaa... siis... nehän ovat yksi ja sama asia.

 

Aivan samat periaatteet.

 

Elämämme on unelmien toteuttamista. Päämäärien saavuttaminen ON unelmien toteuttamista. Tuloksellinen toiminta on unelmien toteuttamista. Usein vain suuntamme on hukassa - muiden työntämänä tai itse ajelehdittuamme.

 

Jos yrityksesi ei ole unelmasi, kysäisepä itseltäsi, kenen muun unelmaa ehkä oletkin toteuttamassa. Matkan varrella tupsahtava seikkailuväsymys on eri asia. Suunta on tuolloin oikea, ja sitä tarvitsee vain lepoa, palautumista, uskobuustausta ja auttavia tukijoita - kuten muidenkin isompien unelmien toteuttamisessa.

 

Molemmissa valitaan suunta, jonne todella ja aidosti haluaa. Jotta päästään perille keskitytään olennaiseen, paikataan heikot kohdat, ja sen mitä itse ei osaa, pysty tai ehdi tehdä, annetaan muiden hoidettavaksi. Optimoidaan vielä asiat parhaan mukaan, tehdään innostuksella ja intohimolla, jos halutaan hyvää jälkeä, pidetään huolta menosuunnasta ja oikaistaan tarvittaessa sitä ja muita toimintoja. Hoidetaan oikeat asiat paikoilleen oikealla hetkellä, tehdään yhteistyötä tarvittavien ihmisten kanssa, luodaan mahdollimman hyvät prosessit, jotta toteutus on helppoa, käytetään luovuutta ja logiikkaa ja pyydetään apua, ja  pyritään pääsemään perille mahdollisimman kätevästi ja hyvillä mielin! Yrittäjyydessä on kyse monen ihmisen jaetusta yhteisestä unelmasta - tai sen pitäisi olla.

 

Samat ovat haasteet. On ylitettävä itse ja nykykultturimme luomat esteet ja kuralätäköt. Meillä on kaikki maailman avut ja vekottimet, mahdollisuuksia ennen näkemättömällä tavalla - ja me kompuroimme. Kyse on noiden kompurointien poistamisesta ennalta tai niistä nousua sulavasti ja mahdollisimman helposti. Tarkoitus löytää ja ottaa haltuun oma suunta, huomioida nyky-yhteiskunnan hupsuutukset, jänkkäämiset sekä vauhti, kasvaa ihmisenä ja jatkaa seikkailua! Elämä ei itse asiassa ole niin vakavaa.

 

Toteutusprosessi on aivan sama. Ehkä uuden kirjani nimeksi tuleekin Yritys toteen - sinne ja takaisin!

 

Ei vaineskaan. Tykkään siitä mikä on tulossa kuin höperö puurosta...

 

Asiapitoisia tarinointeja yrittäjyydestä sujahtaa myös tähän blogiin. Sellaisin sulotermein kuin alvi, yelli, affiliaatit ja muin mukavin suomen kielen kukkasin.

 

Jos sinä perustaisit yrityksen, millainen se olisi? Kukkakauppa, konsulttitoimisto, verkkopuoti, leipomo, haravointibisnes,...  Saa hupsutella!

 

 

Huikein terveisin!

 

Miia

 

Please reload

Featured Posts

Joogalla hyvää oloa: 3 vinkkiä

March 13, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts

December 17, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

VALMENNUS OLEN

Lappeenranta, Finland

© 2018 - 2020 BY VALMENNUS OLEN