Oikea hetki

April 24, 2018

 

 

 

Toteutin jokin aika sitten 20 suurempaa unelmaa yhden kuukauden aikana. Vähintään joka toinen päivä toteutui jälleen uusi! Pää oli aivan pyörällä tuosta ilotulituksesta. Odotas, mitä siellä olikaan… Riippuliisin, näin ensi kertaa atolleja, pääsin ihailemaan niitä ilmasta, hyppäsin vesiputoukseen, bongasin pingviinejä (aamu-uinnilla), seurasin hylkeenpoikasten kalliotouhuilua, lensin pienkoneella, liu’uin monisatavuotisten puiden huimaavissa latvustoissa vaijerilla ja paljon, paljon muuta!

 

Arvaapa miten se tapahtui…. Yhtenä päivänä vain herätessä huomasin, että vau, tänään se tapahtuu, NYT on oikea hetki - ryhdynpä toteuttamaan! Kävelin ulos, hyppäsin koneeseen ja aloitin tuon kuukauden rupeaman - aivan mahtavaa!

 

Eipä vaineskaan. Osaa olin suunnitellut toista vuotta, ottanut selvää, useamman vuoden luonut rahaa, järjestellyt aikatauluja, kehittänyt taitoja ja opetellut rohkeutta... Jotkut unelmat vaativat lähinnä sormien napsautuksen, tällainen suurempi setti puolestaan laajempaa pyörittelyä. Olennainen ainesosa on silti kaikissa tämä:

 

 

Jos jää odottamaan oikeaa hetkeä…

 

…. saa odottaa pitkään. Usein maailman tappiin. Sellaista ei tule. Aina on muuta ja elämä tapahtuu - ja pian huomaa istuvansa 80-vuotiaana kiikkustuolissa tai jo pilvenreunalla.

 

 

Tähän pätee sama periaate kuin puutarhan hoitoon:

 

 

Paras hetki istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten. Toiseksi paras hetki on nyt.

 

(Kiinalainen sananlasku)

 

 

Juju on siinä, että nyt ON hyvä hetki. Se riittää, mitä sinulla on nyt. Voit aloittaa työstämään siitä käsin. Olet juuri hyvässä paikassa ja hyvässä hetkessä. 

 

Toinen juju on siinä, että voit saada kaiken tarvittavan tapahtumaan matkan varrella. Riittää, että kalenteriin saat pienen hengähdystauon. Siitä se alkaa. On vain alettava luomaan tilaa haluamilleen asioille. Ryhdyttävä toimeen. Omankokoisin askelin ja omalla tavalla.

 

Alkuun pääsee vaikka kurkistamalla Bujoilun voima -kirjan lukuihin Ajatusvarasto, Harkitse ja karsi sekä Tee olennainen (ja sitten moniin muihin).

 

Suuren muutoksen pioneeri King puhui viisaita: koko portaikkoa ei tarvitse nähdä, riittää että otat yhden askeleen kerrallaan.

 

 

Mikä voisi olla tämän päivän askeleesi? 

 

 

 

Valolla ja innostuksella,

 

Miia

 

Please reload

Featured Posts

Joogalla hyvää oloa: 3 vinkkiä

March 13, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts

December 17, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

VALMENNUS OLEN

Lappeenranta, Finland

© 2018 - 2020 BY VALMENNUS OLEN