H i t a a s t i

February 20, 2018

Bujo on alussa korkkaamaton ja tyhjä muistikirja tai muu nippu paperia. 

 

Sinne luodaan sivuja. Sellaisia kuin haluaa. Voit keksiä mielesi mukaan, laita omalta alaltasi tai ottaa mallia valmiista vaihtoehdoista. Netti on vaihtoehtoja ja malleja pullollaan - jokaiseen tarkoitukseen ja jokaiselle ammatti- ja harrastusalalle.

 

Muistikirjasta tulee bujo kirjoittamalla. Ja ehkä piirtelemällä - jos niin haluat.

 

Alussa omaan bujoon valitaan sivutyypit, joita arvelee sillä hetkellä hyödyllisiksi. Hyvä peukalosääntö on, että vähemmän on enemmän.

 

Tavallisimpia välineitä bujossa ovat:

 

kalenteri,

lista,

loki,

mittari,

muistiinpanosivu,

välisivu,

ajattelun apuvälineet ja

haaste.

 

Välineiden käytöstä ja parhaat bujoiluvinkit esimerkkien ja käyttöideoiden kera löytyy lisää luonnollisesti oivasta teoksesta nimeltään Bujoilun voima - järjestä elämäsi, saavuta unelmasi. 

 

Miten voit aloittaa...

 

Yleensä on hyvä valita aluksi jokin peruskalenteri ja pari hyödyllistä muuta sivutyyppiä kuten lista ja mittari. Näin voit totutella rauhassa. Jos mieli palaa isolla liekillä testailemaan muita, ota hauskoja ja mukavia välineitä  (eli ei lisää vakavia ja asiallisia), jotta tasapaino säilyy. Löytöretkeile, hahmottele ja kokeile suttupaperille tai bujoon aukeamalle tai parille. 

 

Vältä ähky. Jos otat liian monta välinettä yhtä aikaa käyttöön, väsähdät helposti - ellet ole aivan superhenkilö. Silloin tulee helposti jätettyä koko homma. Uusia asioita omaksuessa kestää yleensä muutamia viikkoja, että niistä tulee helppoja toteuttaa ja alkaa rutinoitua. Erityisen olennaista tämä on bujoilussa, sillä usein bujoilua aloittaessa tuppaa aloittamaan myös pari uutta tapaa kuten kuntoilua, ravinteikkaan ruoan valmistusta, unen lisäämistä, lomasuunnitelmien luomista, 10 minuutin siivouksia tai muita arjen turbobuustaajia. Mittareilla on monesti tällainen vaikutus :) 

 

Ota askel kerrallaan. Tunnustele ja testaile. 

 

Tiputa rohkeasti pois se, mikä ei toimi tällä hetkellä. Sivua ei tarvitse tehdä loppuun ja mittarit voi jättää kesken. (Lupa annettu ikiajoiksi :) Muokkaile tai skippaa ja kokeile sellaista, jonka arvelet saattavan toimia.

 

Vähitellen bujostasi muodostuu kokoelma parhaimpia välineitä, jotka auttavat:

1)  juuri sinua

2) tekemään juuri haluamasi asiat helposti ja joutuisasti.

Olet tilanteen tasalla, tiedät mitä tehdä ja minne mennä. Turhat asiat karsiutuvat pois ja hengähdyshetkiä alkaa löytyä. Ja mikä aivan huikean parasta, heräät aamulla innoissasi uuteen päivään tietäen, että pääset jälleen pidemmälle sinne minne oikeasti haluat kulkea! 

 

Mitä välineitä haluat kokeilla seuraavaksi?

 

 

Innostuksella ja valolla,

 

Miia

 

Tags:

Please reload

Featured Posts

Joogalla hyvää oloa: 3 vinkkiä

March 13, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts

December 17, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

VALMENNUS OLEN

Lappeenranta, Finland

© 2018 - 2020 BY VALMENNUS OLEN