✨ Luo parissa tunnissa onnistunut rahavuosi 2023 ✨ Ilmoittautuminen avoinna nyt!

Luo ideoitasi toteen - helppo online bisnesalusta

miia pöllänen Apr 10, 2023

Hei Ihanainen,

Niin monta kertaa minulta on kysytty, miten saan pyöritettyä online toimintaa näin helposti - ja vastaukseni on aina yksi sana... Kajabi.

Tosin en päätynyt sen äärelle suoraan, sillä minua arvelutti pari asiaa (avaan niitä kohta).

Kokeilin ensin monia muita mahdollisuuksia, ja päädyin kompastelemaan...

 

Takkuinen matka

Yritin pelata varman päälle ja kokeilin suomalaista, varsinkin kun tuttavani suosittelivat sitä (Campwire)Oma kokemukseni oli varsin toisenlainen - paljon hukattua aikaa ja rahaa sekä huonoa tuntua asiakkaille. Valitessa sitä ajattelin, että vaikka aihealue oli uusi, olisi se ainakin suomeksi ja siten helpompaa... pieleen meni.

Silti en halunnut luovuttaa, sillä ajallinen ja rahallinen satsaus oli jo kertynyt. Kun 10 dealbrakeria tuli täyteen, heitin heidän nimikkohanskat roskikseen. Minimoin vahinkoja ja yritin löytää paremman alustan.

Seuraavaksi kokeilin ThriveCartia (monia muita hylkäsin jo alkututustumisessa). Se oli englanniksi, mutta oli edullinen. En päässyt siinä alkua pidemmälle. Se oli mahdollinen, mutta alkeellinen. Ideoiden toteutusmahdollisuudet olivat hyvin rajalliset. Samoin tuki opasti pieleen. Lopultakaan en olisi saanut siellä toteutettua luomiani apuvälineitä ohjattavilleni.

Sitten kokeilin paria osaratkaisua. Huti.

Seuraavaksi tutustuin vielä mahdollisuuteen tehdä sivut ilmaisella Wordpressillä. Siellä vastaan tuli tekniikka, nettiturvallisuuden takaaminen ja muutoksiin mm. lainsäädännössä reagoiminen. Yhdessä ne olivat minulle ylivoimaista. Saatan siirtyä tämän vaihtoehdon pariin siinä vaiheessa, kun tiimissäni on henkilö joka on otettu juuri noihin tehtäviin. 

Lopulta päädyin Kajabin pariin...

 

Vastaus löytyy

Olin itse asiassa katsellut sitä jo alusta alkaen. (Niinpä.) Olin silti ajattelut, että se on englanniksi (pelottavaa)... ja näytti kalliimmalta (voi ei)... osaisinko (tuhat syytä epäröidä)... tarkoitettu ehkä isommille (alemmuuden tunnetta)...ehkä muu olisi parempi (epätietoisuutta ja viivyttelytutkailua)...

Lopputulemana silti oli, että Kajabi

 • on niin helppo, että olisin saanut luotua haluamani ripauksella siitä ajasta mitä meni muualla.
 • online toiminnalla on oma sanasto, joka on yhtä helppo eri kielillä (ja pääosin suoraan suomeen lainattua)
 • Chrome-selaimella avattuna saa sivut konekielisellä suomella. (Testasin tätä postausta kirjoittaessani vielä huvikseni, ja hyvin toimi!) Samoin ilmaiset online sanakirjat ovat aina apuna jos joskus harvoin tarvitsee erityisapua.

 •  Se etten ymmärtänyt tuolloin teknisestä puolesta, ei ollut pulma tuolla - ei minun tarvinnutkaan, vaan se oli heidän asiansa, sillä tekninen tuki, opastusvideot ja helpot valmispalikat olivat siellä sitä varten. Se paikka on luotu tällaisia ihmisiä varten.

 •  Voit olla yhä samassa paikassa kun aikaa myöten toimintasi kasvaa. (Etkä tule rajoittaneeksi itseäsi ja onnistumistasi peläten tulevaa vaihtoa isommalle alustalle.)

Yhteenvetona voin todeta, että jos olisin ottanut saman tien tämän, olisin päässyt helpommalla, huomattavasti halvemmalla ja valtavan paljon nopeammin saanut ohjaukset ja sivut liikkeelle... (viivästyksestä oli aiheutunut lisäksi paljon saamatta jäänyttä tuloa). 

 

Miksi valitsin tämän

Se miksi Kajabi on minulle hyvä paikka on:

 • voi luoda laajan sivuston juuri yleisölleni sopivalla tavalla
 • laajat sähköpostilistat, automatisoidut sähköpostit ja niiden ajoittamistoiminnot, jotka toimivat helposti ja luotettavasti
 • Lukemattomasti opt-in -mahdollisuuksia
 • voi luoda niin monia freebieitä kun haluaa (ilmaislahjoja ohjattaville ja sivulla kävijöille)
 • online kurssit (sekä laajat että minikurssit)
 • loputtomasti salasanalla varustettuja ohjaussivustoja (pienille ja keskikokoisille online ohjauksille)
 • webinaarit
 • omat äänikirjat ja eKirjat
 • oma verkkokauppa
 • blogi
 • muita kurssisivuja
 • live-tapahtumien sivuja
 • ajanvaraustoiminto yhteistyö-ohjelman kautta
 • alkumalli podcastille
 • oma valmis kumppanuusohjelmasi (ns. partner- ja affiliate-ohjelmia) (omat asiakkaasi voivat levittää sanaa kursseista ja ohjauksista, joihin ovat ihastuneet - upea toiminto!)
 • valmiita mallipohjia, joilla luoda oma sivustosi
 • kaikki on yhdessä paikassa ja osat toimivat yhteen täydellisesti
 • voin lisäksi lisätä lisäominaisuuksia joita haluan muilta ohjelmilta (esim. luomani ja kehittämäni rahanluonti- ja unelmalaskimet, jotka ovat apunasi ohjauksilla!)

 • jatkuva, osaava ja nopea tekninen tuki, joka kuuluu mukaan. Jo tämä yksin on arvokkaampi kuin kuukausimaksu. Arvostavasta kohtelusta iso plussa - yksikään kysymys ei ole pöljä, vaan asiallinen pulma johon haetaan saman tien ratkaisu. Jos vastaan tulee bugi, se hoituu hetkessä. Simsalabim! 

Jos perustoimintoja alkaa koota useasta edullisemmasta osasesta, nousee hinta yllättävän nopeasti. Ja silti tarvitsee itse vielä pitää huolta, että nuo kaikki palat toimivat yhteen aina - myös ohjelmien päivitysten jälkeen. 

Olennaisin näiden upeiden toimintojen joukossa silti on tuo jatkuvassa valmiudessa oleva tekninen tuki, joka hoitaa, korjaa ja opastaa mukavasti, helposti ja nopeasti. Se on kätevä myös chatilla ja sähköpostilla (sillä voi ujostuttaa puhua englantia). Kerro pulma ja ota vaikka kuva näytöltä selvennökseksi, ja he ratkaisevat asian. Olisin helposti tuhannen solmulla jo yhdestä teknisestä pulmasta.

Lisäksi suuret nimet miljoonien liikevaihdolla käyttävät tätä. Joten voit olla varma, että siinä on myös kaikki mitä laajempaankin liiketoimintaan tarvitsee.

Voit tuolla myös vinkata toivomuksia, jos jotain nousee mieleesi...

 

 >> Täältä pääset näkemään mistä puhun >>

 

 

Pari vaihtoehtoa lisää

Canva

Täällä voit luoda perusverkkosivun ilmaiseksi ja liitellä siihen yksinkertaisia osasia. Toiminto on uusi eikä se vastaa Kajabilla tehtyjä verkkosivuja, muuta se kehittyy nopeasti. Esimerkiksi asettelut voivat vielä pyörähdellä hassusti mobiiliversiossa. Silti, saat luotua täällä kauniin, toimivan ja ilmaisen verkkosivun parissa tunnissa, ja voit päästä sillä mukavasti alkuun! (Saat Canvalta lisäksi ilmaisen yleisverkko-osoitteen, jos sinulla ei vielä ole omaa.) Tämä voi olla hyvä väliaikaisratkaisu alkuun. Pääset Canvaan tästä!

Udemy

Tämä on valmis markkinapaikka verkkokursseille, ja tutustumisen arvoinen monille. Tämä voi olla sinulle hyvä vaihtoehto, jos olet vasta aloittamassa ja kehitellyt online kurssi-ideoita, mutta et vielä ehdi luoda ohjaukselle sivua. Pääset Udemylle tästä. 

 

Yhteenveto

Jokainen näistä on alusta, jota käytän itse tai voisin käyttää. Kriteerini ovat korkealla, sillä haluan vain parasta ohjattavilleni ja tekniikan on toimittava hyvin.

 

Joten vilkaise tutustumaan!

 

Pidä hauskaa!

 

Halauksin,

Miia

 

PS. Se mikä minulle oli olennaista, oli saada tutustua alustaan ​​rauhassa ennen kuin päättäisin, mitä halusin tehdä. Tavallisesti Kajabi-alustan kokeiluaika on 14 päivää. Se tuotti minulle hieman kiirettä tutustumiseen.

Tässä onkin sinulle linkki, jolla saat aikaa testaukseen 30 päivän ajaksi! (Olisin toivonut itse tällaista tutustuessani :) 

Linkki: Ilmainen testaus 30 päivää!

 

 

Tule lisäksi tervehtimään!

valmennusolen.fi

[email protected]   

pinterest @valmennusolen  

instagram @valmennusolen  

 

 

* Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, joiden kautta voin saada pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Tällä ylläpidetään blogia. Kiitoksia avustasi!

 

Close

Saa ihana Olen-uutiskirje!

 

Lämpöisesti tervetuloa toteutuvien unelmien, runsauden ja unelmaelämän pariin! 

Olen-uutiskirje ilmestyy tiistaisin, näin aluksi joka toinen viikko. Se on lyhyt ja innostava!

Rakkaudella, Miia